aA
Armėnijoje per mokomąjį skrydį sudužo Rusijos naikintuvas MiG-29. Negalutiniais duomenimis, naikintuvas nukrito už 30 km į šiaurę nuo Armėnijos Giumri gyvenvietės.
Mig-29
"Remiantis informacija, kurią gavome iš vietos gyventojų, lėktuvas nukrito maždaug už 30 km nuo Giumri. Į spėjamą avarijos vietą išvyko gelbėtojų grupė", - pranešė Rusijos karinių oro pajėgų spaudos tarnybos viršininkas. Pasak jo, lakūno likimas kol kas nežinomas.

Paieškas stabdo blogos oro sąlygos.

Katastrofa MiG-29 ištiko netoli Armėnijos Erebunio aerodromo.

Neoficialiais duomenimis, Armėnijoje dislokuotos Rusijos 102-osios karinės bazės aviacijos grupuotė turi 18 naikintuvų Mi-G-29. Šie naikintuvai skirti naikinti taikinius ore ir ant žemės, o dvivietė lėktuvo versija numatyta mokomosioms kovinėms užduotims atlikti.

Iš viso pagaminta daugiau kaip 1 300 naikintuvų MiG-29, kurių turi šešių Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalių (neskaitant Rusijos) ir 16-os užsienio valstybių karinės oro pajėgos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.