aA
Kaune policija sulaikė du jaunuolius, atėmusios iš pašto darbuotojos nešiojamas pensijas. "Lietuvos pašto" laiškininkė 48 metų V.M. buvo užpulta antradienį S.Žukausko gatvėje esančio daugiabučio namo laiptinėje, pranešė Kauno miesto vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).
Handcuffs
Laiškininkei įėjus į laiptinę, iš paskos įbėgo du jaunuoliai ir pradėjo mušti moterį. Nusikaltėliai išplėšė iš jos rankų krepšį, kuriame buvo mobiliojo ryšio telefonas, dokumentai, asmeniniai daiktai, aplankas su pensijų žiniaraščiu, į kurių vidų buvo sudėtos pensijos. Pensijoms skirtų pinigų buvo 1 tūkst. 950 litų.

Kaip BNS pasakojo pareigūnai, moteris greitai atsitokėjo ir iš karto iš vienų gyventojų namų pranešė policijai apie apiplėšimą.

S.Žukausko gatvėje kaip tik tuo metu vaikščiojo du civiliais drabužiais persirengę pareigūnai. Vykdydami vagysčių iš butų prevencijos priemones, jie žvalgėsi po namų laiptines.

Netrukus po gauto pranešimo apie apiplėšimą pareigūnai pamatė bėgančius jaunuolius, kurie prie gatvės sustabdė maršrutinį mikroautobusą ir juo nuvažiavo. Tada policininkai, sėdę į savo mašiną, pavijo ir sustabdė mikroautobusą.

Mikroautobuse pas įtariamuosius buvo rasti visi iš laiškininkės atimti daiktai ir pinigai.

Kauno jaunimo mokyklos auklėtinis 15 metų Paulius P. ir niekur nedirbantis bei nesimokantis 18 metų Lukas P. dviem paroms uždaryti į areštinę.

Įvykį tiria Kauno Žaliakalnio policijos komisariatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.