aA
Tėvynės sąjungos pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Arvydas Vidžiūnas ragina Lietuvos Prezidentą Rolandą Paksą leisti viešai paskelbti visus jo pokalbių su nusikalstama veikla įtariamais asmenimis įrašus.
Arvydas Vidžiūnas
Arvydas Vidžiūnas
© ELTA
"Tai būtų pilietinis žingsnis. Jei Prezidentas švarus ir sąžiningas, jam nėra ko bijoti", - sakė A. Vidžiūnas.

Jei Prezidentas elgtųsi valstybiškai, jo nuomone, jis jau seniai turėjo nedvejodamas ir neišsisukinėdamas atskleisti visą tiesą.

"To nėra, ir visuomenė vis labiau ima tikėti, kad Prezidentas turi ką slėpti. Jei R. Paksas ir toliau išsisukinės, tik apkalta Seime galės padėti atskleisti tiesą ir leis žmonėms suvokti, kas vyksta valstybėje", - pažymėjo trečiadienį spaudos konferencijoje A. Vidžiūnas.

Seimo laikinoji tyrimo komisija, pasak jo, neturėtų nukrypti į smulkmenas, visokias "strekozas". Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos nario A. Vidžiūno teigimu, komisija turi patvirtinti ar atmesti keletą Valstybės saugumo departamento faktų ar duomenų, kas leistų Seimui apsispręsti dėl apkaltos procedūros Prezidentui pradžios.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.