aA
Lietuvos valstybinę valdžią ir jos struktūras ištikusios krizės sprendimas galėtų skatinti pilietinės visuomenės brandą, pabėgimas nuo jos būtų mūsų visų pralaimėjimas, sako išplatintame pranešime broliai pranciškonai Astijus Kungys ir Julius Sasnauskas reaguodami į šalį krečiantį skandalą.
Kryžius
Kryžius
“Visi Lietuvos Respublikos piliečiai turi neatimamą šventą teisę į tiesą, į valdžios struktūrų darbo skaidrumą ir atvirumą. Ta tiesa negali būti pasisavinama kokių nors politinių, socialinių grupių ar organizacijų, jos troškimas taip pat neturėtų būti nulemtas tam tikrų simpatijų ar antipatijų vienoms ar kitoms politinėms jėgoms,” – sako pranciškonai kviesdami šį sekmadienį rinktis maldai už teisingumą ir Lietuvos visuomenės gerovę ir vienybę. Mišios ta intencija Vilniaus Bernardinų bažnyčioje bus aukojamos 10.30 val. ir 17 val.

Pranciškonai teigia, kad tiesos akivaizdoje turėtų stotis ir pateikiantieji kaltinimus (kad galėtų deramai juos pagrįsti ir įvertinti), ir kaltinamieji (kad galėtų sąžiningai prisipažinti ar išsiteisinti).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.