aA
Prancūzijoje, Nantes mieste, buvo sulaikyta 31 m. musulmonė, kuri prie vairo dėvėjo hidžabą. Moteriai skirta 22 eurų bauda, nes, policijos pareigūno nuomone, drabužis ribojo moters regėjimo lauką, rašo „Neue Zuercher Zeitung“.
hidžabas
hidžabas
© Corbis

Prancūzijos įstatymuose nėra numatyta skirti baudą už hidžabo dėvėjimą vairuojant, tačiau Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad niekas negali riboti vairuotojo matomumo. Publikacijos autoriaus teigimu, policijos departamentas palaiko savo darbuotojo sprendimą.

Pasipiktinusi moteris, kuri tapatybės atpažinimo procedūros metu buvo priversta atsidengti veidą, per spaudos konferenciją pasakė, jog tapo savivalės ir diskriminacijos auka. Šis jos pareiškimas įžiebė debatų kibirkštį.

Praėjus porai dienų nuo šio incidento paaiškėjo, kad Prancūzijoje gyvenančios musulmonės vyras turi kelias žmonas, rašo leidinys.

Jis gyvena su 4 moterimis, su kuriomis iš viso turi 12 vaikų. Visos moterys registruotos kaip vienišos motinos ir gauna Prancūzijoje motinystės išmokas. Ši byla pasiekė net Prancūzijos vidaus reikalų ministrą Brice'ą Hortefeux.

Ministro teigimu, jei informacija bus patvirtinta, nevykėlės automobilių mėgėjos vyras, išeivis iš Alžyro, gali prarasti Prancūzijos pilietybę. Straipsnio autorius rašo, kad ši priemonė Prancūzijoje taikoma ypatingais atvejais, tokiais kaip kova su terorizmu. Po šio incidento, rašo žurnalistas, vėl įsižiebė polemika dėl draudimo dėvėti hidžabą.

Prancūzijos socialistų partijos atstovo Fayçalo Douhane’o teigimu, musulmonai pavargo tokiose diskusijose būti „bokso kriaušėmis“. Jo partijos kolegų nuomone, šiuos debatus dėl hidžabų dėvėjimo veikiančioji valdžia naudoja kaip atitraukimo manevrą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.