aA
Latvijos studentas, studijuojantis sociologiją, keliaudamas po Artimuosius Rytus, pateko į kalėjimą Irake, ir Latvijos diplomatams kol kas nepavyko jo surasti, pranešė trečiadienį Latvijos laikraštis "Diena".
Mariaus Bergholdo motina prieš savaitę gavo jo rugsėjo 22 dieną parašytą laišką, perduotą per Raudonąjį Kryžių. Sūnus pranešė jai, jog yra Irako kalėjime Amerikos okupacijos zonoje.

Latvijos užsienio reikalų ministerija, padedama Latvijos karių, dabar esančių Irake ir inspektuojančių vietos kalėjimus, mėgina išsiaiškinti, kas nutiko studentui ir kokios pagalbos jam reikia. URM taip pat kreipėsi į JAV ambasadą, prašydama patikrinti laiške nurodytus faktus.

Laikraščio žurnalistas Atis Klimovičius, rengęs reportažus iš Irako, mano, jog jeigu Maris nepriėmė islamo ir atitinkamai nepasirinko sau naujo vardo, jį suras amerikiečiai, turėdami būtiną informaciją.

Maris dabar yra Latvijos universiteto ketvirto kurso studentas. Į Rytus jis išvyko maždaug prieš pusę metų rinkti medžiagos bakalauro diplominiam darbui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.