aA
Praėjusią savaitę įmonės „Rīgas satiksme“ („Rygos susisiekimas“) kontrolierius, kovodamas su keleiviu, kuris važiavo be bilieto, panaudojo šaunamąjį ginklą, praneša rus.delfi.lv.
Gąsdindamas „zuikį“, kontrolierius šaudė į orą
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Incidentas įvyko Gogolio gatvėje. „Rīgas satiksme“ duomenimis, kontrolierius iššovė į orą, ir už tai buvo atleistas iš darbo. Tas pats kontrolierius balandžio 2 d. sumušė be bilieto važiavusį keleivį.

Įmonės „Rīgas satiksme“ ir atleistojo kontrolieriaus Roberto Akermanio nuomonė radikaliai skiriasi.

R. Akermanio teigimu, balandžio 24-osios vakarą šalia sudegusios sinagogos pastato kilo konfliktas su „zuikiu“, kuris apmėtė jį akmenimis.

„Gelbėdamas gyvybę buvau priverstas panaudoti šaunamąjį ginklą, ir iššoviau į orą“, – papasakojo kontrolierius, pridūręs, kad pistoletą turi nuo to laiko, kai dirbo „struktūrose“.

Jis taip pat pridūrė, kad į policiją oficialiai nesikreipė, tačiau vėliau paprašė pareigūnų ištirti rajoną ir rasti agresyvų „zuikį“, bet paieškos buvo nesėkmingos.

O įmonės „Rīgas satiksme“ spaudos centras paaiškino, kad kontrolierius neadekvačiais veiksmais išprovokavo „zuikio“ puolimą. Be to, „Rīgas satiksme“ pabrėžė, kad kontrolieriams draudžiama naudoti šaunamąjį ginklą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.