aA
Premjerui Andriui Kubiliui nekelia nuostabos, jog bendrovė „Vilniaus vandenys“ atsidūrė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratyje, tačiau Vyriausybės vadovas stebisi, kad joje vykę dalykai pareigūnams neužkliuvo anksčiau. Taip A. Kubilius antradienį teigė interviu Lietuvos radijui.
A.Kubilius nustebo, kad „Vilniaus vandenų“ vadovai pareigūnams įkliuvo tik dabar
© DELFI

„STT turi domėtis visais reikalais, kurie neskaidrūs. (...) Ką pareigūnai padarė vakar, nenustebino. Tačiau mane stebina, kad nebuvo matoma iki šiol, kaip buvo elgiamasi „Vilniaus vandenyse“. Norėčiau paskatinti (teisėsaugą – DELFI) dirbti žymiai energingiau, kad voratinkliai, kurie per 8 kairiųjų valdžios metus įvairiose srityse buvo sumegzti, būtų sudraskyti“, – kalbėjo premjeras.

Pirmadienį buvo sulaikytas UAB „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius socialdemokratas Darius Norkus, pardavimų ir rinkodaros direktorius Nerijus Laurinaitis, aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininkas Tomas Biknevičius, konsultantas viešųjų pirkimų klausimais S. L. Jie įtariami kyšininkavimu, papirkimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu. Visi trys direktoriai uždaryti į areštinę, ketinama kreiptis į teismą dėl jų suėmimo.

Pranešama, kad STT agentai rado ne tik su kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo byla susijusių dalykų. Vilniaus senamiestyje, Dominikonų gatvėje įsikūrusios bendrovės patalpose, kur D. Norkus aptarinėdavo įtartinus reikalus, rasta slapta aparatūra, skirta galimo pokalbių pasiklausymo neutralizavimui.

Neseniai D. Norkus vilniečiams pranešė, kad vandenį teks pabranginti 50 proc., nes reikia pinigų investicijoms. Dabar aiškėja, kur investuodavo „Vilniaus vandenys“. Pavyzdžiui, neva sunkioje finansinėje padėtyje esanti bendrovė šimtus tūkstančių mokėdavo už teisines paslaugas socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisijos nario advokato Kęstučio Virbicko atstovaujamai advokatų kontorai. Teigiama, esą už slaptą aparatūrą žadėta sumokėti „Vilniaus vandenų“ pinigais, prisidengiant fiktyvia sutartimi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.