aA
Seimo futbolo komanda tapo savaitgalį Vilniuje vykusio ambasadų turnyro nugalėtoja, pusfinalyje įveikusi vienus iš organizatorių – Ukrainos diplomatus, o finale parklupdžiusi kitus organizatorius – Lenkijos atstovus. „Mūsų komandos gauti apdovanojimai jau nebetelpa į spintą – reikės prašyti antros“, – džiaugdamasis dar vienu titulu DELFI sakė parlamento garbę futbolo aikštėje ginantis socdemas Juozas Olekas.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis
© Nuotr. iš asmeninio albumo

Šeštadienį vykusį jau antrą Vilniuje reziduojančių ambasadų futbolo turnyrą organizavo Ukrainos ir Lenkijos diplomatai, skyrę jį artėjančiam Europos futbolo čempionatui. 2012 m. žemyno pirmenybės vyks šiose šalyse.

Iš viso turnyre dalyvavo 8 komandos – ne tik įvairių ambasadų, bet ir Užsienio reikalų ministerijos bei Seimo atstovai. Pogrupyje parlamentarams, tarp kurių buvo socdemai J. Olekas, Algirdas Sysas ir Mindaugas Bastys, liberalcentristas Žilvinas Šilgalis, ir keliems politikų padėjėjams teko sužaisti 3 rungtynes. Pusfinalyje jų laukė ukrainiečiai, o finale – lenkai. Pastaruosius Seimo komanda įveikė rezultatu 2:1.

Gautą taurę ir diplomą J. Olekas antradienį plenariniame posėdyje perdavė Seimo pirmininkei Irenai Degutienei. Anot jo, tai buvo ne pirmas komandos gautas apdovanojimas. Įvairios taurės ir medaliai esą nebetelpa spintoje, todėl teks prašyti dar vienos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.