aA
Užvakar vakare iš JAV grįžusią su Prezidentu Rolandu Paksu sietą gruzinę aiškiaregę Leną Lolišvili vakar apklausė policijos pareigūnai, tiriantys vagystę iš jos buto.
Lena Lolišvili
Lena Lolišvili
© "Lietuvos žinios"
59 metų gruzinė Lena Lolišvili į Lietuvą iš Bostono greičiausiai parskrido ne vien tam, kad duotų parodymus praėjusią savaitę jos bute įvykdytos vagystės aplinkybes tiriantiems sostinės 6-ojo policijos komisariato pareigūnams.

Per rinkimus Prezidentas Rolandas Paksas šią žiniuonę įvardijo kaip vieną iš artimiausių jam žmonių. Jis net yra sakęs, jog jei ne Lolišvili, galbūt nebūtų įveikęs sunkios ligos ir pradėjęs politinės karjeros. Gruzinė galėjo sugrįžti, nes nori pagelbėti politinio skandalo centre atsidūrusiam šalies vadovui.

Pati Lolišvili vakar nebuvo linkusi komentuoti tikrosios savo parvykimo į Lietuvą priežasties. LŽ žurnalistui nuvykus į jos namus sostinės Ozo gatvėje, aiškiaregė neatidarė naujų metalinių durų, kurias praėjusią savaitę įvykdžius vagystę įstatė jos 32 metų sūnus Besiki Lolišvilis.

Aiškiaregė vakar visą dieną dvejojo, ar atsakyti į pareigūnų klausimus.

Kriminalistams jos sūnus telefonu sakė, kad motina neva grįžusi antradienį anksti rytą ir yra šiek tiek pavargusi. LŽ žurnalistui Lolišvili sūnaus žmona sakė, kad jos uošvė vakar rytą ketino vykti į Telšius. LŽ žiniomis, Lolišvili ten nebuvo nuvažiavusi.

Gruzinė pareigūnams paskambino tik pavakarę ir pasiūlė jiems atvykti pas ją į namus. Nukentėjusioji nenorėjo eiti į vos už kelių šimtų metrų nuo jos namo esantį policijos komisariatą.

Lolišvili su pareigūnais bendravo labai trumpai. Ji teigė, kad pasigedo tik 4 lėlių, kurias buvo parsivežusi iš užsienio, ir kelių kitų smulkmenų. Vagystės nuostolius ji įvertino 1240 litų.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"