aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė teiks Seimui naujo generalinio prokuroro kandidatūrą artimiausiu metu, teigia šalies vadovės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius.
Jonas Markevičius
Jonas Markevičius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Pasak jo, laikinai Generalinei prokuratūrai vadovaujančiam Raimondui Petrauskui "užtenka įgaliojimų ir kompetencijos". Tuo metu daugumai teisėsaugos pareigūnų "trūksta motyvacijos siekti karjeros".

"Reikia pripažinti, kad daliai pareigūnų trūksta motyvacijos siekti karjeros, ir susitikimai su atskirais prokurorais ir teisėsaugos atstovais rodo, kad patys pareigūnai nebesiekia karjeros aukštumų (...). Tikimės kad naujas generalinis prokuroras atitiks lūkesčius, kad laikas keistis, laikas sistemą peržiūrėti. Dėl to prezidentė norėtų atsargiai ir atsakingai parinkti kandidatą, tad paieškos truks tiek, kiek reikės, tačiau (...) kandidatas bus teikiamas Seimui pačiu artimiausiu metu", - Žinių radijo laidoje "Pozicija" tikino J.Markevičius.

Generalinį prokurorą 7 metams skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu. Šis postas laisvas nuo vasario vidurio, kai iš generalinio prokuroro pareigų atsistatydino Algimantas Valantinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.