aA
Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pareiškė, kad daugybę metų draugauja su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu ir gali didžiuoti tuo, kaip jiems pavyko pasiskirstyti darbus.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Reuters/Scanpix

"Mes su juo draugaujame jau daug metų. Esu apie tai kalbėjęs. Ir tai, kai mes šiandien pasiskirstėme darbus, leidžia mums didžiuotis. Mes dirbame vadovaudamiesi vien šalies ir rusų tautos interesais", - pirmadienį bendroje spaudos konferencijoje su Italijos premjeru Silvio Berlusconi, - pareiškė V.Putinas.

"Jūs labai literatūriškai išsireiškėte. Mes su ponu Medvedevu - tradicinės orientacijos žmonės. Esu tuo visiškai tikras. Todėl dėl vedybinių sąjungų - šiek tiek užlenkėte", - pareiškė V.Putinas, atsakydamas į žurnalisto klausimą.

"Mes pasiskirstėme kompetencijas, vadovaudamiesi Konstitucija ir Rusijos įstatymais", - sakė V.Putinas.

V.Putinas pasakė, kad kviesdamas Italijos premjerą gegužės 9 dieną atvykti į Maskvą, pažymėjo, jog tai D.Medvedevo pakvietimas. "Todėl, kad tai tarptautiniai reikalai. Tai prezidento kompetencija. Taip pat ir kai kurie kiti klausimai, susiję su šalies gynyba; ir ekonomikos daug klausimų sprendžia prezidentas", - pranešė V.Putinas.

"Vyriausybei priklauso kita kompetencija. Užtenka pažvelgti į Konstituciją. Kompetencija tokia didelė, kad nėra reikalo, kad mūsų keliai susikirstų ir mes trukdytume vienas kitam dirbdami bendrą darbą", - pareiškė Rusijos premjeras.

"Man patinka tai, ką aš šiandien dirbu. Nes tai realus gyvenimas, reali ekonomika, socialinė sritis. Nuo to, kaip dirba Rusijos Federacijos vyriausybė, priklauso gyvenimas, milijonų Rusijos gyventojų socialinė ir ekonominė savijauta", - sakė V.Putinas.

"Mūsų santykiuose su Italijos premjeru, žinoma, yra asmeniškas aspektas. Jis visada padeda. Tačiau noriu jus patikinti, kad santykiuose tarp Italijos ir Rusijos svarbiausias dalykas - tai ne Putino ir Berlusconio santykiai. Svarbiausias dalykas - valstybės interesai", - sakė V.Putinas.

BNS