aA
Pakruojo rajone netoli Linkuvos savaitgalį kilo gaisras. Keturbučio gyventojai skambino gelbėtojams ir tikėjosi, kad jie tuoj bus, mat Linkuvos komanda - vos už kelių kilometrų, t.y. atvažiuoti galima per kelias minutes. Nesulaukę atskubančių ugniagesių degančio namo gyventojai puldinėjo į liepsnojantį butą gelbėti ten gyvenančio vyriškio.
© Corbis

Įpuolę į liepsnas kaimynai nerado žmogaus, išbėgo atgal...tačiau ugniagesiai nesirodė.

Per degančio buto langus pliūptelėjo liepsnos. Kai po kelių dešimčių minučių pasirodė gelbėtojai, žmonės apstulbo - du vyrai vos nulaikė gesinimo žarną, laistė vandenį pro šalį.

Gyventojai patys atnešė kopėčias, kad būtų lengviau patekti į antrąjį aukštą. Ugniagesiai atsisakė jomis lipti. Žmonės, matantys, kaip svyrinėjo ugniagesiai, beviltiškai skėsčiojo rankomis ir toliau šaukėsi pagalbos.

Jau po gaisro Pakruojo rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Artūras Jacevičius komentavo, kad į vietą, kur svyrinėjo girti gelbėtojai, iškviesta kita komanda, net ne viena.

Gaisras buvo gesinamas. A. Jacevičius patvirtino, kad buvo iškviesti policijos pareigūnai, jie patikrino, ar ugniagesiai blaivūs. Kaip paaiškėjo, vieno ugniagesio, kuris vairavo automobilį, girtumas buvo 2,25 promilės, o kito – 1,25 promilės. Jie iš gaisro gesinimo vietos išprašyti.

Gaisre žuvo 42 metų vyriškis, gyvenęs užsidegusiame bute. Jis ne sudegė, o užduso dūmuose.

Šiaulių apskrities televizija