aA
Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto agentūros vedėjas Antanas Čunka nuo pareigų bus nušalintas iki liepos vidurio, nusprendė teismas. Paaiškėjo, kad aplinkosaugininką Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai įtaria vos 200 litų vertės dovanų kupono paėmimu – jo padaryta veika traktuojama kaip kyšis.
Palangos valdininką klampina 200 Lt dovanų kuponas
© DELFI

„Nesupratau, jog kuponai yra vertingi ir turi nominalią vertę“, - ikiteisminio tyrimo pareigūnams pareiškė įtarimų dėl kyšio paėmimo sulaukęs A. Čunka.

Aplinkosaugininkas nemalonumų sulaukė po to, kai praėjusių metų lapkričio 27-ąją savo tarnybiniame kabinete iš vienos moters paėmė 200 nominalo (200 Lt vertės) kuponus, kuriais už paslaugas galima atsiskaityti viename Palangoje esančiame viešbučių komplekse.

STT įtarimuose valdininkui nurodyta, kad A. Čunka kuponus esą priėmė už tai, kad „nesant užpildytam statybos darbų žurnalui dėl statybinių atliekų sutvarkymo statant viešbučių kompleksą Palangoje, nefiksuotų šių pažeidimų ir pasirašytų statinio pripažinimo tinkamu naudoti aktą“.

STT prašymu aplinkosaugininką teismas leido trims mėnesiams nušalinti nuo pareigų, tačiau jis pateikė skundą Klaipėdos apygardos teismui. Jo skundą išnagrinėjęs teisėjas pabrėžė, kad aplinkosaugininkas pagrįstai nušalintas nuo pareigų.

„Iš ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, jog A. Čunka buvo komisijos, pripažinusios viešbučių kompleksą tinkamu naudoti, narys, atitinkamai turėjo sprendimo priėmimo teisę, taigi jam inkriminuoti nusikalstami veiksmai susiję su jo tiesioginiu darbu, todėl tolesnis pareigų vykdymas, esant nepanaikintiems įtarimams, yra negalimas“, - pabrėžė teismas.

Pasak jo, nušalinus įtariamąjį nuo pareigų „bent iš dalies apsunkinama galimybė trukdyti tyrimui, daryti įtaką jo darbovietėje dirbantiems asmenims, kurie byloje gali būti apklausti kaip liudytojai“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.