aA
Kirgizijos finansų ministerija jau gavo 20 mln. JAV dolerių Rusijos pagalbą, pirmadienį pranešė šalies laikinosios vyriausybės vadovės pavaduotojas Temiras Sarijevas.
Kirgizija jau gavo 20 mln. JAV dolerių Rusijos pagalbą
© A.Didžgalvio nuotr.

Kaip informuoja agentūra "RIA-Novosti", tai T.Sarijevas pareiškė per derybas su Rusijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretoriumi Grigorijumi Karasinu.

"Šiuos pinigus mes panaudosime, kad įvykdytume įsipareigojimus mokėti atlyginimus biudžetininkams ir pensijas pensininkams", - sakė laikinosios vyriausybės atstovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad situaciją Kirgizijoje ekonominiu, politiniu ir saugumo požiūriu "visiškai kontroliuoja laikinoji vyriausybė".

"Rusija padės ilgalaikei legaliai valdžiai, suvereniai ir stabiliai Kirgizijai - tai neatimama saugumo Centrinėje Azijoje dalis", - savo ruožtu pareiškė Rusijos užsienio politikos žinybos valstybės sekretorius.
G.Karasinas pažymėjo, jog per derybas Biškeke jis įsitikino, kad "naujoji valdžia turi plačią valdžios struktūrų legalizavimo perspektyvų viziją".

"Yra šviesa tunelio, susidariusio dėl ankstesnės valdžios neatsakingumo, gale", - pažymėjo Rusijos URM atstovas ir pabrėžė, kad šiandien Kirgizijoje "labai svarbu atkurti atsakingos valdžios pojūtį".

"Ačiū, kad jūs taip atsakingai žiūrite į tarpnacionalinį saugumą", - pareiškė G.Karasinas, kreipdamasis į T.Sarijevą, ir pridūrė, kad Rusija toliau teiks pagalbą Kirgizijai.

"Nėra problemų, kurių bendromis pastangomis mes negalėtume išspręsti", - pažymėjo jis.

Balandžio pradžioje vykstant masiniams protestams į valdžią Kirgizijoje atėjo opozicija. Buvo sudaryta laikinoji vyriausybė, kuriai vadovauja Roza Otunbajeva.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.