aA
Osamos bin Ladeno teroristų tinklas "al Qaeda" prisiėmė atsakomybę už kruviną sekmadienio sprogdinimą Saudo Arabijoje ir perspėjo dėl galimų naujų išpuolių Persijos įlankos regione, antradienį rašo Londone leidžiamas arabų savaitraštis "al-Majalla".
Savaitraštis pranešė gavęs elektroninį laišką, kuriame "al Qaeda" prisipažįsta organizavusi sekmadienio sprogdinimą Rijado gyvenamajame komplekse, per kurį žuvo mažiausiai 18 žmonių, tarp jų penki vaikai. Tačiau tiesiogiai šio laiško leidinys necituoja.

Laišką pasirašė iki šiol nežinomas "al Qaeda" narys Abu Mohammedas al Ablajas (Abu Mohamedas Abladžas).

"Kalbėdamas apie nukentėjusius vaikus ... jis (A.M.Ablajas) perspėjo nebendradarbiauti su amerikiečiais ir vengti gyventi tarp jų, nes nebus jokios atrankos, o tarp jų gyvenantys (arabai) bus laikomi jų gyvuoju skydu", - rašo savaitraštis.

A.M.Ablajas savo laiške rašė ir apie religines nuostatas, leidžiančias žudyti tuos, kurie remia ir gina vakariečius arba gyvena tarp jų. "A.M.Ablajas perspėjo apie naujus išpuolius kitose Persijos įlankos šalyse, nors konkrečių valstybių nenurodė", - rašo savaitraštis.

"Al Qaeda" narių apmokymams vadovaujančio A.M.Ablajo laišką gavo savaitraščio korespondentas Dubajuje, rašo leidinys. "Al Qaeda" tinklas yra kaltinamas dėl 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolių JAV ir šių metų gegužės mėnesio sprogdinimų Rijade.

Saudo Arabijos pareigūnai ir Vašingtonas apkaltino šį tinklą ir dėl sekmadienio išpuolio, kurį surengė policininkais persirengę teroristai, susprogdinę sprogmenų prikrautą automobilį gyvenamų namų komplekso viduje.

Praėjusį mėnesį buvo išplatintas garso įrašas, kurį, kaip teigiama, padarė Saudo Arabijoje gimęs O.bin Ladenas. Garsajuostę įkalbėjęs asmuo žadėjo surengti daugiau savižudžių išpuolių Jungtinėse Valstijose ir už jų ribų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.