aA
Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad būdamas Tautos prisikėlimo partijos lyderio Arūno Valinsko vietoje prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonės nebūtų vadinęs „įskaudintos bobos pozicija“, o jeigu tokie ar panašūs žodžiai būtų išsprūdę – būtų paprasčiausiai vyriškai atsiprašęs. Tačiau ministras pirmininkas sako nesąs teisėjas, todėl esą negali nurodyti A. Valinskui, kaip elgtis ir ką sakyti.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© A.Didžgalvio nuotr.

„Man atrodo, jis kartais per daug emocingai sureaguoja į kai kurias situacijas, bet kiekvienas mes turime pats save įvertinti. Aš nesu teisėjas, kuris galėtų priimti sprendimus šioje situacijoje Aš tokių frazių nebūčiau pasakęs, o jeigu būtų tokia frazė išsprūdusi, būčiau paprasčiausiai vyriškai atsiprašęs“, - apie koalicijos partnerio žodžius prezidentės atžvilgiu pirmadienį atsiliepė premjeras A. Kubilius.

Klausiamas, kaip jam pavyksta su A. Valinsku bendrauti per neformalius pasitarimus ir ar Tautos prisikėlimo partijos lyderis ir juose svaidosi panašaus turinio frazėmis, A. Kubilius buvo subtilus: „Sekasi bendrauti vyriškai gerai. Kokiom frazėm mes pasikeičiam, aš negalėčiau pasakyti, tikrai vertinu A. Valinsko ir geras, ir ne tokias geras savybes“.

Premjeras tik užsiminė, kad kaip kandidato į kultūros ministrus A. Valinsko teiginiai apie prezidentę buvo „nelabai išmintingi“ ir „nelabai kultūringi“.

A. Kubilius sako pastebįs, kad šiuo metu politikos sričiai trūksta atsakingumo, inteligencijos ir intelektualumo.

„Tiek opozicijoje, tiek ir ne opozicijoje neatsakingos, neinteligentiškos ir neintelektualios politikos arba politikavimo dalykai darosi vis populiaresni“, - svarstė premjeras.

DELFI primena, kad prezidentės D. Grybauskaitės teiginius, jog A. Valinskas nebus tvirtinamas kultūros ministru dėl per menko visuomenės ir žmonių pasitikėjimo, A. Valinskas sutiko pareikšdamas, kad šalies vadovės argumentai yra įskaudintos bobos pozicija.

Kiek vėliau jis teigė prezidentės neketinąs atsiprašyti ir aiškino, jog pirmojo valstybės asmens pavadinimas „boba“, o nuomonę „bobiška“ nėra įžeidimas. Esą įžeidimas būtų, jei tokiais žodžiais būtų atsiliepiama apie vyrą.

Galiausiai A. Valinskas kandidatūrą į ministrus atsiėmė, o radijo laidoje nelabai apgailestaudamas paprašė dovanoti, jei galvojo, kad prezidentė yra boba.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.