aA
Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas pataria Prezidentui Rolandui Paksui daryti ryžtingesnius ir visuomenei suprantamus žingsnius, atsiribojant nuo asmenų, patekusių į VSD pažymą, įtariamų ryšiais su nusikalstamomis struktūromis. Parlamento vadovas taip pat labai atsargiai vertina Prezidento ketinimus į savo komandą pasikviesti JAV lietuvį Liną Kojelį.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
Antradienį šalyje susiklosčiusią situaciją, nerimstant skandalui dėl galimų Prezidento aplinkos žmonių ryšių su nusikalstamomis struktūromis, aptarė Prezidentas ir Seimo Pirmininkas.

Pasak Seimo Pirmininko A. Paulausko, draugiškame posėdyje jis pataręs Prezidentui ryžtingiau atsiriboti nuo žmonių, kurių pavardės įrašytos VSD pažymoje.

Prezidentas R. Paksas tokį žingsnį numato žengti radikaliai pertvarkydamas patarėjų korpusą. Valstybės vadovas taip pat ketina į savo komandą pakviesti JAV lietuvį L. Kojelį, turintį darbo patirties JAV administracijoje, ryšių su visuomene srityje.

L. Kojelis taip pat yra dirbęs Lietuvoje, turėjęs verslo konsultavimo firmą. Seimo Pirmininkas A. Paulauskas pakankamai atsargiai vertino šią kandidatūrą. Anot A. Paulausko, L. Kojelis "pažįstamas Lietuvoje".

"Jo turtinga biografija, jis yra lakstantis į Ameriką ir grįžtantis atgal. Jo turtinga biografija, ką čia man kalbėti", - sakė A. Paulauskas. Anot Parlamento vadovo, "visi turi apie L. Kojelį nuomonę ir nebūtinai neigiamą". Tačiau, pasak A. Paulausko, nuspręsti, priimti į savo komandą L. Kojelį, ar ne, turi Prezidentas.

Seimo Pirmininko teigimu, Prezidentas dėl savo komandos taip pat ketina tartis su Seimo frakcijų atstovais.

Pokalbio metu Prezidentas R. Paksas su Seimo Pirmininku A. Paulausku pasikeitė nuomonėmis apie parlamentinės komisijos darbą. Susitikimo dalyviai sutarė, jog parlamentinė komisija turi kuo greičiau pateikti atsakymus į visus klausimus.

Prezidentas ir Seimo Pirmininkas taip pat sutarė, jog šiuo metu labai svarbu vengti politinių pareiškimų, skaldančių visuomenę.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.