aA
Valstybės sieną su Rusija saugantiems pasieniečiams įkliuvo automobilio ratuose cigaretes gabenusi kaliningradietė. Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), antradienį po pietų Pagėgių rinktinės pasieniečiai į Lietuvą vykusios kaliningradietės vairuoto lengvojo automobilio padangose aptiko daugiau nei 600 pakelių rusiškų cigarečių "Saint George".
Automobilio ratas sniege, slidu
Automobilio ratas sniege, slidu
Į Kybartų pasienio kontrolės punktą "žaliuoju" kanalu, skirtu vykstantiems be deklaruotinų prekių asmenims, iš Kaliningrado srities atvyko lengvasis automobilis "BMW 524". VSAT pareigūnai nusprendė patikrinti turimą informaciją, kad šiuo automobiliu gali būti mėginama gabenti kontrabandą.

Pasieniečiams tikrinant automobilio bei jį vairavusios 28-erių metų Kaliningrado srities Gusevo miesto gyventojos Ž.K. dokumentus, VSAT operatyvininkai atkreipė dėmesį į BMW padangas. Šios atrodė keistokai išsipūtusios, taip pat buvo matyti šviežios jų montavimo žymės.

Nusprendę detaliai patikrinti automobilį, pasieniečiai, padedami muitinės pareigūnų, keturiose automobilio padangose rado sukišta 640 pakelių cigarečių "Saint George".

Prispirta įrodymų kaliningradietė prisipažino cigaretes pirkusi Kaliningrade ir gabenusi jas į Lietuvą perparduoti, rašoma pranešime.

Sulaikytas kontrabandinis krovinys, automobilis ir rusė perduoti muitinės pareigūnams.

Prieš keletą mėnesių tame pačiame Kybartų pasienio kontrolės punkte įkliuvo Kaliningrado srities Gusevo rajono gyventojas, taip pat bandęs kontrabandines cigaretes ir cukrų įvežti paslėpęs lengvojo automobilio ratuose.

Pasak pranešimo, Pagėgių pasieniečių pastebėjimais, paprastai automobilio ratuose rūkalus per kontrolės punktus bandantys gabenanti kontrabandininkai, po muitinės patikrinimo išvažiavę iš punkto, asfaltuotu keliu stengiasi važiuoti labai lėtai - apie 30 kilometrų per valandą greičiu. Manoma, kad taip kontrabandininkai baiminasi sugadinti neteisėtai gabenamą krovinį.

Yra pasitaikę atvejų, kai lėtai važiuojantys automobiliai yra atkreipę pasienio ruože patruliuojančių pasieniečių dėmesį ir buvo sulaikyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.