aA
Londone darbo netekusį ir girtauti pradėjusį lietuvį pakeliui į Lietuvą ėmė kankinti haliucinacijos. Vyrą teko surakinti, rašo „Lietuvos rytas“.
Kliedintis vyras autobuse šiurpino savo bendrakeleivius
© Corbis

Iš Šiaulių apskrities kilęs 30-metis Alvydas kartu su žmona buvo išvykęs laimės ir darbo ieškoti į Angliją.

Prieš porą savaičių jo žmona parvyko į Lietuvą tvarkyti įvairių reikalų.

Pastaruoju metu Alvydas pinigų gaudavo tik tada, kai sulaukdavo kokio nors vienkartinio pasiūlymo. Dažniausiai jam tekdavo padirbėti klubuose.

Alvydą vis labiau slėgė niūri nuotaika, jis ėmė girtauti. Dėl nedarbo išgyvenančio vyriškio pagirios būdavo ypač sunkios.

Artimieji sunerimo, kai vyras telefonu jiems pradėjo guostis: "Man labai blogai. Mirštu. Pradėjau bijoti pats savęs".

Alvydo motina ir žmona nusprendė jį gelbėti. Moterys susitarė su Londone gyvenančiais pažįstamais ir draugais, kad jie Alvydui nupirktų bilietą ir įsodintų į autobusą, vykstantį į Lietuvą. Nelaimėlio motina turėjo autobuso vairuotojų telefonų numerius. Kelionės metu moteris nuolat jiems skambino.

Netrukus kelionė virto košmaru ir aplinkoje nesiorientuojančiam Alvydui, ir kartu su juo važiavusiems žmonėms, ir vairuotojams. Vyriškis ėmė kibti prie bendrakeleivių, jo elgesys darėsi neprognozuojamas. Alvydo motina vairuotojų maldavo neišleisti jos sūnaus kur nors Europoje, nes pakrikusios psichikos vyras pražūtų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.