aA
Virdžinijos valstijoje pirmadienį prasidėjusiame teismo procese vienas iš įtariamų Vašingtoną terorizavusių snaiperių, 18-metis Johnas Lee Malvo (Džonas Li Malvas) atsisakė pripažinti savo kaltę.
Stop
Stop
Praėjusių metų spalį, kai per snaiperio išpuolius Vašingtono apylinkėse buvo nušauta 10 žmonių ir trys buvo sužeisti, J.L.Malvo tebuvo 17 metų.

Jo įtariamas bendras Johnas Allenas Muhammadas (Džonas Alenas Muhamadas) šiuo metu teisiamas atskirai. Jie jo kaltė bus pripažinta, jam gresia mirties bausmė.

J.L.Malvo advokatai sakė, jog ketina aiškinti, jog jų ginamasis yra nepakaltinamas, nes J.A.Muhammadas, 42 metų Persijos įlankos karo veteranas, susidraugavęs su jaunu imigrantu iš Jamaikos jam "išplovė smegenis".

J.L.Malvo, išklausęs kaltinimus pareiškė esąs ekaltas. Po to buvo pradėta prisiekusiųjų atranka.

Jaunuoliui pateiktame kaltinime yra du punktai dėl žmogžudystės ir neteisėto ginklų laikymo. Šiame teismo procese nagrinėjama byla dėl Lindos Franklin (Lindos Franklin) nužudymo. Praėjusių metų spalio 14 dieną Federaliniame tyrimų biure analitike dirbusi moteris buvo nušauta Virdžinijos miestelio Fols Čerčo prekybos centro stovėjimo aikštelėje, kai krovė daiktus į automobilį.

Skirtingai negu karo veteranas J.A.Muhammadas, J.L.Malvo atsakinėjo į pareigūnų bylą tiriančių klausimus ir, pasak žiniasklaidos, net gyrėsi nužudymais. Teigiama, kad jis J.A.Muhammadui buvo lyg sūnus.

J.L.Malvo byla nagrinėjama Virdžinijos miestelyje Česapike, maždaug 320 km į pietus nuo Vašingtono. J.A.Muhammado teismas jau anksčiau prasidėjo Virdžinija Byče, esančiame už maždaug 25 kilometrų.

J.A.Muhammadas teisiamas dėl 53 metų Deano Meyerso (Dino Mejerso) nužudymo. Jis vienintele kulka buvo nušautas 2002 metų spalio 9 dieną, kai Virdžinijos Mananaso miestelyje degalinėje į automobilį pylėsi degalų.

Abu teismo procesai buvo perkelti, nes būgštauta, kad Vašingtono apylinkėse nepavyks surasti prisiekusiųjų, kurie galėtų būti visiškai objektyvūs.

J.A.Muhammadas ir J.L.Malvo buvo sulaikyti, praėjus dviem dienoms po paskutinio snaiperio išpuolio, kai į šiaurę nuo Vašingtono miegojo automobilyje.

Manoma, kad abu įtariamieji yra susiję su kitais išpuoliais Džordžijoje, Alabamoje, Luizianoje, Arizonoje ir Vašingtono valstijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.