aA
Mažiausiai vienas afganas buvo sunkiai sužeistas per sprogimą, kuris nugriaudėjo prie Jungtinių Tautų (JT) biurų komplekso Kandaharo mieste Pietų Afganistane, pranešė AFP korespondentas.
JT
JT
Per sprogimą maždaug 16 val. 20 min. vietos laiku suniokotas minivenas, buvęs vos už kelių dešimčių metrų nuo JT ir JT plėtros programos biurų miesto centre.

"Bomba buvo paslėpta automobilyje "Town Ace", kuris stovėjo priešais JT būstinę, kitoje gatvės pusėje", - sakė vietos saugumo viršininkas.

Pasak pareigūno, per sprogimą nukentėjo vienas praeivis; jis patyrė sunkius kojų sužeidimus ir buvo nuvežtas į ligoninę. Taip pat išbyrėjo JT pastato langai.

JT darbuotojas telefonu iš Kandaharo pranešė, kad sprogimas nepadarė didelės žalos pastatui ir žmonės jo viduje nenukėtėjo. Po incidento policija iš karto apsupo miesto centrą.

Dėl šio sprogimo saugumo viršininkas apkaltino "vyriausybės priešus - Talibaną, "al Qaedą" ir (buvusį premjerą) Gulbuddin Hekmatyarą (Gulbudiną Hekmatijarą).

Kandaharas anksčiau buvo nušalinto Talibano režimo citadelė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.