aA
Opozicinė Tėvynės sąjunga atmeta liberaldemokratų ir kai kurių socialdemokratų raginimus atšaukti iš Prezidentūrą sudrebinusį skandalą tiriančios parlamentinės komisijos partijos lyderį Seimo narį Andrių Kubilių.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© ELTA
TS pareiškime spaudai teigiama, partija tokio klausimo nesvarstys ir pažymi, jog "tik atviras kalbėjimas gali padėti įveikti dabartinę pasitikėjimo valstybe krizę".

A.Kubilius buvo paragintas pasitraukti iš komisijos po to, kai pats asmeniškai ir jo vadovaujama partija savaitgalį vykusiame suvažiavime paragino prezidentą Rolandą Paksą atsistatydinti, nes jis, konservatorių nuomone, prarado moralinį autoritetą ir negali toliau eiti savo pareigų.

R.Pakso įsteigtos Liberalų demokratų partijos atstovai paragino A.Kubilių pasitraukti iš komisijos, nes jo šališka pozicija kenkia objektyviam tyrimui. Konservatorių kritikavo ir vienas socialdemokratų lyderių Seimo vicepirmininkas Vytenis Andriukaitis.

Prezidentas pirmadienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė neketinąs atsistatydinti, nes nepažeidė nei Konstitucijos, nei įstatymų.

Seimas devynių narių parlamentinę tyrimo komisiją sudarė praėjusį pirmadienį surengtame neeiliniame posėdyje, gavus slaptą Valstybės saugumo departamento medžiagą apie įtartinus Prezidentūros atstovų ryšius. Komisija sudaryta remiantis proporciniu frakcijų atstovavimo principu.

Į komisiją be A.Kubiliaus įeina socialdemokratai Aloyzas Sakalas, Stasys Kružinauskas ir Zenonas Mačernius, socialliberalai Alvydas Sadeckas ir Vaclovas Stankevičius, liberalcentristai Gintaras Steponavičius ir Algis Kašėta ir liberaldemokratas Dailis Barakauskas.

Komisija pirmąsias išvadas Seimui turės pateikti iki gruodžio 1 dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.