aA
Didžiojoje Britanijoje surengtos apklausos dalyviai pačiu naudingiausiu pastarųjų 40 metų išradimu pripažino paprastą kapsulę, kurios dėka iš skardinės geriamas alus suputoja lygiai taip pat, kaip ir įpiltas iš kranelio bare, rašoma šalies visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainėje.
Alus
Alus
Apvali plastiko kapsulė (angl. widget), dedama į alaus skardines, didele balsų persvara nurungė internetą, mobiliuosius telefonus, kontaktines linzes ir kompaktinius diskus.

Tokie netikėti apklausos rezultatai rodo, kad britai arba pasižymi puikiu ironijos jausmu, arba už viską labiau vertina kasdieninius malonumus ir tiesiog neįsivaizduoja savo gyvenimo be alaus bokalo.

"Visi žinome, kad britai - alaus mėgėjų tauta. Tačiau tokiam rezultatui vis tiek nebuvome pasiruošę", - teigė Davidas Warrenas (Deividas Vorenas) iš šią apklausą užsakiusios skutimosi peiliukų gamintojos "Wilkinson Sword".

Apklausoje, kuri vyko technologijų žurnalo T3 tinklalapyje, dalyvavo beveik 9 tūkst. žmonių. Už "alaus kapsulės" teikiamą naudą pasisakė kiek mažiau nei pusė visų balsavusių skaitytojų.

Internetas ir elektroninis paštas užėmė antrąją vietą, surinkę tik 13 proc. balsų.

Už mobilųjį ryšį, likusį trečioje vietoje, balsavo 7 proc. apklausos dalyvių. Visiems kitiems pirmame dešimtuke atsidūrusiems išradimams atiteko po 5 proc. balsų.

Tačiau britai neįvertino tokių mokslo pasiekimų, kaip saulės baterijomis varomi automobiliai, kišeniniai televizoriai ar kontraceptinės piliulės - jie net nepateko į pirmąjį dešimtuką.

Naudingiausių išradimų dešimtukas:

Alaus kapsulė - 48 proc.

Internetas ir elektroninis paštas - 13 proc.

Mobilusis ryšys - proc.

Klonavimas - 5 proc.

Mikrobangų krosnelė - 5 proc.

Kontaktiniai lęšiai - 5 proc.

Trimačio vaizdo technologijos - 5 proc.

Kompiuteriniai žaidimai - 5 proc.

CD ir DVD diskai - 5 proc.

Plastinė chirurgija - 5 proc.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.