aA
Lietuvos pramonininkų konfederacijos bei "Achemos" grupės prezidentui Bronislovui Lubiui teks liudyti "Mažeikių naftos" turto grobstymo byloje. Į pirmąjį teismo posėdį jis neatvyko, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".
Bronislovas Lubys
Bronislovas Lubys
© "Ekstra"
Spalio pabaigoje Šiaulių apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimas pareikštas "Mažeikių naftos" finansinio patikimumo skyriaus viršininkui Tadui Augustauskui.

Jis kaltinamas tuo, jog vadovaudamas bendrovės, kurią tada kontroliavo "Williams International" (JAV), įmonių valdymo skyriui 2000 metais vizavo dvi sąskaitas-faktūras. Pagal jas Lenkijoje registruotai įmonei "Litewski Import Export Liteximp" ("Liteximp") yra pervesta 641,6 tūkst. litų.

"Mažeikių nafta" anksčiau turėjo trečdalį Lenkijos įmonės akcijų, o dabar ją valdo "Achemos" grupė.

Nors B.Lubys nedalyvavo pirmame posėdyje ir prašė paskelbti per ikiteisminį tyrimą jo duotus parodymus, tačiau jam bus išsiųstas kvietimas atvykti į teismą. Kitas posėdis vyks gruodžio 22-ąją. Teismą domina ir "Liteximp" steigimo reikalai, sutartis su "Mažeikių nafta" ir jos valdytų akcijų pardavimas "Achemos" grupei.

Į kitą teismo posėdį bus kviečiamas ir JAV gyvenantis "Williams" atstovas Tomas Schneideris, kuris iš pradžių užėmė "Mažeikių naftos" generalinio direktoriaus pavaduotojo, o vėliau vadovo postus. Tačiau teisimas nežino tikslios jo gyvenamosios vietos, todėl kreipsis į JAV pagal teisinės pagalbos sutartį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.