aA
Italijos laivynas pranešė per gelbėjimo operaciją pirmadienį jūroje aptikęs vieną mirusį ir penkis leisgyvius imigrantus, bandžiusius perplaukti sąsiaurį tarp Sicilijos ir Tuniso.
Jūra
Gelbėtojai į pagalbą šiems nelegalams atskubėjo prie mažytės Italijos Pantelerijos salos, esančios į pietvakarius nuo Sicilijos, kur jų valtis pateko į audrą.

Kalbėti sugebėjo tik vienas iš penkių asmenų, kuris gelbėtojams teigė, kad jie, Šiaurės Afrikos krantus palikę maždaug prieš 10 dienų, dreifavo jūroje.

Visi penki išgelbėti bėgliai buvo smarkai išsekę nuo dehidratacijos. Jie buvo paguldyti į salos ligoninę, nors vadovybė du stipriai kraujuojančius vyrus galvoja perkelti į didesnę gydymo įstaigą.

Panašiai žuvo daugelis nelegalių imigrantų, bandžiusių jūra iš Tuniso ar Libijos patekti į Siciliją. Skaudžiausias incidentas įvyko praėjusį mėnesį, kai į audrą pateko maždaug 100 Somalio civilių plukdęs laivas.

Gyvi liko tik 15 keleivių, kuriuos kartu su 13-ka jau nebegyvų tautiečių į pietus nuo Italijos Viduržemio jūros Lampedūzos salos aptiko žvejai. Likusius 70 žmonių pasiglemžė jūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.