aA
Europos Parlamento pirmininkas Patas Coxas (Patas Koksas) pirmadienį kritikavo Italijos premjerą Silvio Berlusconi (Silvijų Berluskonį) ir jo politinį priešininką, Europos Komisijos vadovą Romano Prodi (Romaną Prodį) ir tiesiai pasakė jiems užbaigti ginčus.
Patric Cox
"Vienintelis dalykas, kurį galiu pasakyti Prodi ir Berlusconi yra tas, kad jie privalo pamiršti ginčą, kurį kursto jų politiniai šalininkai Italijoje, ir pagrindinį dėmesį skirti mūsų laukiantiems svarbiems iššūkiams", - P.Coxo žodžius cituoja Italijos laikraštis "Corriere della Sera".

Praėjusią savaitę R.Prodi vadovaujama Europos Komisija atsiribojo nuo vaizdingais posakiais garsėjančio S.Berlusconi pastabų, kuriomis jis gynė Rusiją dėl jos politikos Čečėnijoje. Šios pastabos sukėlė nemažą triukšmą.

Tuo tarpu Italijos vyriausybės vadovo atstovas spaudai atkirto, kad pats R.Prodi per ES lyderių ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą, kuris praėjusią savaitę įvyko Romoje, nepaminėjo susirūpinimo dėl Čečėnijos.

Dešiniosios pakraipos S.Berlusconi apkaltino Europos spaudą tuo, kad ji perdėtai ar nerealiai vaizduoja įvykius Čečėnijoje, kur Rusijos armija kaltinama taikių gyventojų žudymu per karinę kampaniją prieš separatistų sukilėlius.

P.Coxas sakė, kad savo ruožtu apgailestauja, jog baigiamuosiuose minėto viršūnių susitikimo dokumentuose "neminima pagarba žmogaus ir politinėms teisėms Čečėnijoje".

Kairiosios pakraipos R.Prodi, senas S.Berlusconi politinis priešininkas, laikomas galimu kandidatu į premjerus per kitus Italijos visuotinius rinkimus.

Šių dviejų pareigūnų politiniai nesutarimai kelia daug rūpesčių Italijai šį pusmetį vadovaujant ES, nes tiek R.Prodi, tiek S.Berlusconi neslepia, jog nemėgsta vienas kito ir nepraleidžia nė vienos progos ginčytis dėl Italiją krečiančių finansinių skandalų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.