aA
Vokiečių mokslininkai tvirtina, kad moterų racionalus mąstymas tiesiog išgaruoja joms nuėjus apsipirkti. Kaip nustatė Miunsterio universiteto tyrėjai, pirkdamos moterys tiesiog praranda sugebėjimą aiškiai mąstyti. Jie matavo tos smegenų srities, kuri atsakinga už sveiką protą ir racionalų mąstymą, aktyvumą, be to, parodė, kad už emocijas ir malonius pojūčius atsakinga smegenų sritis būna perkrauta, rašo "Daily Record".
"Deborah" kosmetikos pristatymai Sarmos parduotuvėse
"Deborah" kosmetikos pristatymai Sarmos parduotuvėse
Mokslininkai taip pat nustatė, kad vyrai panašiai savitvardą praranda atsiradus galimybei nusipirkti kokį elektros prietaisą, greitą automobilį ar kompiuterinį žaidimą.

Dr. Michaelis Deppe (Michaelis Depė) sakė, kad šie rezultatai gali padėti suprasti, kodėl moterys dažnai negali paaiškinti, kaip pradeda apžiūrinėti vitrinas, o jau kitą akimirką - leisti pinigus.

"Kuo brangesnis produktas, tuo labiau pirkėjos eina iš proto. O perkant tikrai brangų produktą, už racionalų mąstymą atsakingos smegenų dalies aktyvumas sumažėja beveik iki nulio. Prekių medžiotojas valdo emocingos mintys, o ne sveikas protas", - sakė M.Deppe.

"Už emocijas atsakingų centrų stimuliavimas rodo, kad pirkimas padeda įveikti stresą. Žmonėms nereikia galvoti ir smegenys jiems už tai atsilygina maloniais jausmais. Pirkdami jie apeina stresą ir tiesiog pasiduoda maloniai tėkmei", - pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.