aA
Dar dešimt lietuvių, norėjusių užsidirbti Ispanijoje, liko apgauti ir gali pasigirti nebent tuo, kad pro autobuso langą pamatė saulėtąją šalį.
Įdarbinti Ispanijoje žadėjusios, bet pažado netesėjusios Vilkijos (Kauno rajonas) gyventojos Reginos Mackevičienės (g. 1955 m.) veiklą dabar tiria Kauno policijos tardytojai.

Praėjusio šeštadienio vakare 10 žmonių grupė, autobusu grįžusi iš Ispanijos, neišleido R.Mackevičienės į namus ir naktį nuvežė į policijos komisariatą. Pareiškimus parašę kauniečiai bei kai kurių kitų šalies miestų gyventojai nurodė kiekvienas patyrę 300 JAV dolerių nuostolių.

R.Mackevičienė iš nukentėjusiųjų iš viso paėmė 3 tūkstančius JAV dolerių.

Sukčiavimu įtariama moteris teigė nenorėjusi nieko apgauti, o buvusi pati apgauta.

Niekur nedirbanti R.Mackevičienė papasakojo iš pradžių pati norėjusi išvažiuoti padirbėti Ispanijoje.

Pagal skelbimą laikraštyje ji paskambinusi moteriai, vardu Vilma, tačiau šios nurodyta 300 JAV dolerių kaina už išvykimą R.Mackevičienei pasirodžiusi per didelė - ji neturėjusi tiek pinigų.

Tada nepažįstamoji Vilma neva pasiūliusi paskambinti kažkokiam Ispanijoje dirbančiam Dariui.

R.Mackevičienės teigimu, Darius sutikęs įdarbinti ją, tačiau su sąlyga, kad atvyksianti ne viena, o atvešianti 10 lietuvių grupę.

Tada R.Mackevičienė pati nunešė skelbimą į laikraštį, kuriame nurodė, kad organizuoja norinčiųjų padirbėti Ispanijoje grupę.

Lengvatikių atsirado greitai. Iš visų jų moteris surinko po 200 JAV dolerių bei Garliavoje pasamdė vairuotoją, turintį mikrautobusą. Atsiskaityti su vairuotoju buvo pažadėta po kelionės į Ispaniją.

Į Ispaniją grupė išvyko birželio 8-ąją. Nuvykus į nurodytą vietą, lietuvius pasitiko jaunas vyras, vardu Darius. Jis pareikalavo surinkti dar po 100 JAV dolerių ir pažadėjo įdarbinti pas fermerį.

Atidavę pinigus žmonės ėmė laukti darbo. Bėgo dienos, tačiau Darius nesirodė.

Dešimties žmonių grupė gyveno autobuse, maitinosi savo atsivežtais produktais.

Daugiau nei savaitę išlaukę ir niekur darbo neradę lietuviai nusprendė grįžti namo.

"Lietuvos rytas"