aA
Naujas tiltas, kurio pastatymas vienai Rumunijos gyvenvietei atsiėjo 8,154 mlrd. lėjų (653 tūkst. litų), sugriuvo likus kelioms dienoms iki iškilmingo jo atidarymo. Betoninis tiltas buvo nutiestas Skortoasos gyvenvietėje Buzėjaus apskrityje, kuri garsėja veikiančiais purvo vulkanais.
Tiltas
Tiltas
"Neturime jokio pagrindo kalbėti apie statybininkų klaidą ar blogai suprojektuotas konstrukcijas", - laikraščiui "Curierul Natio" teigė vietos tarybos technikos departamento vadovė Luminita Bacanu (Luminita Bakanu).

"Mes sekėme visą darbų eigą. Baiminamės tik vieno - kad šioje vietovėje galėjo atsirasti dar vienas vulkanas. Neįžvelgiame jokios kitos priežasties, kodėl sugriuvo tiltas", - sakė ji.

Vietos žmonės laikosi nuostatos, kad purvo, arba "verdančių" vulkanų negalima trikdyti, nes bet koks žmogaus įsikišimas gali sukelti katastrofišką jo prasiveržimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.