aA
Interpolas svarsto galimybę įkurti tarptautinį žvalgybos tinklą, kuris padėtų kompanijoms ir valstybėms apsiginti nuo vis didėjančio kibernetinio nusikalstamumu banga. Tarptautinė policijos organizacija jau renka ir platina informaciją apie tarptautinius nusikaltimus, o dabar nori praplėsti savo veiklą iki interneto nusikaltėlių paieškos.
Kaupiant informaciją apie nusikalstamą veiklą internete Interpolas bendradarbiauja su interneto konsultavimo agentūra “Atomic Tangerine”. Žvalgybos tinklas veiklą turėtų pradėti spalio mėnesį.

Paskutiniu metu labai suaktyvėjo įsilaužėlių veikla. Vasario mėnesį atsisakė veikti pagrindiniai elektroninės komercijos tinklalapiai, gegužės mėnesį praūžęs “I Love You” virusas padarė nuostolių už 9 mlrd. JAV dolerių, neseniai buvo pagrobti keleto kompanijų tinklalapių pavadinimai.

Generalinis Interpolo sekretorius Raymondas Kendallas mano, kad jei valstybės ir kompanijos nesusirūpins kibernetinio nusikalstamumo stabdymu, jis greitai dar labiau išplis.

Iš 178 valstybių, kuriose dirba Interpolas mažiau nei penkiolikoje yra numatytos bausmės už nuostolius sukėlusius įsilaužimus ar žalingų virusų platinimą.

Pagrindinis žvalgybos tinklo tikslas – informuoti teisėsaugininkus ir vyriausybes apie galimas kibernetinių nusikaltimų aukas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.