aA
Didžiausios Japonijos pieno bendrovės prezidentas viešai atsiprašė už tai, kad buvo pardavinėjamas užkrėstas neriebus pienas, iki sekmadienio sukėlęs negalavimus 6700 žmonėms.
Nukentėjusieji aštuoniose vakarinėse Japonijos prefektūrose jautė tuos pačius apsinuodijimo simptomus: pilvo skausmus, vėmimą ir viduriavimą.

Pasak bendrovės "Snow Brand Milk Products Co Ltd" prezidento Tetsuro Ishikawos (Tecuro Išikavos), problemas greičiausiai sukėlė Osakos pieno pakavimo gamykloje bakterijomis užkrėsta cisterna.

"Aš privalau atsiprašyti už tai, kas, atrodo, yra mūsų klaida", šeštadienio vakare spaudos konferencijoje sakė T. Ishikawa.

Iki praėjusios savaitės pabaigos maždaug 100 žmonių, kurie gėrė pieną iš kartoninių pakelių, buvo paguldyti į ligonines. Pasak sveikatos apsaugos pareigūnų, maždaug 40 jų sekmadienį dar buvo gydomi ligoninėje.

Osakos policijos teigimu, incidento tyrimas vyksta toliau, tačiau daugiau detalių jis nepateikė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.