aA
"Jis labai sunkiai sužeistas ir jo būklė kritiška", penktadienį žurnalistams sakė generolas pulkininkas Genadijus Troševas, laikinai vadovaujantis Jungtinei pajėgų grupuotei Šiaurės Kaukaze.

Generolas taip pat pažymėjo, kad "nieko nežinoma apie kitų banditų lyderių - Maschadovo, Basajevo ir Khattabo (Chatabo) likimą". Jis neatmetė galimybės, kad kovotojų vadų palaikai gali būti tarp kitų žuvusiųjų Selmentauzeno ir Ulu Kerto (į rytus nuo Argūno tarpeklio) rajone, kur pastarąsias 10 dienų vyko mūšiai su Basajevo būriais.

Kalbėdamas apie R. Gelajevą, Rusijos generolas sakė, jog jis ėmėsi vadovauti visiems Čečėnijos teritorijoje likusiems kovotojų būriams. Toks sprendimas buvo priimtas "banditų formuočių vadeivų sueigoje", nes "arabai nenori paklusti Basajevui, o čečėnai - Chattabui", - paaiškino generolas.

R. Gelajevo būrys, apsuptas Komsomolskojės kaime, bando išvesti savo vadą iš apsupties, pranešė G. Troševas. Drauge jis paneigė ankstesnius pranešimus, kad R. Gelajevas jau išėjo iš kaimo Duba Jurto kryptimi. "Apie tai sunku kalbėti, gali būti, kad dabar jį neša kokiu nors taku", sakė generolas.

Kalbėdamas apie padėtį Argūno tarpeklyje, G. Troševas pranešė, kad Šatojaus rajone išsiveržė dvi maištininkų grupės. Viena, vadovaujama Basajevo ir Chattabo, ketino traukti link Dagestano sienos, antra, vadovaujama R. Gelajevo, bandė išsiveržti į šiaurėje esančią lygumą ir patekti į Ingušiją.

Pasak G. Troševo, pirma grupė buvo sustabdyta Selmentauzeno ir Ulus Kerto gyvenviečių rajone ir sunaikinta. Antra grupė su R. Gelajevu buvo apsupta Komsomolskojės rajone, kur iki šiol verda mūšis.

Generolas negalėjo pasakyti tikslaus kovotojų, besipriešinančių federalinėms pajėgoms, skaičiaus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.