aA
Tai rašo penktadienį Berlyno laikraštis "Tageszeitung".

Apie tokio agento egzistavimą ketvirtadienį pranešė spauda. Pentagonas ir NATO šią informaciją neigia.

Vokietijos laikraštis teigia, kad tas žmogus - JAV karinių oro pajėgų karininkas - pernai birželį, kai baigėsi NATO karinė operacija Jugoslavijoje, pasirodė redakcijoje. Tačiau tuomet prašė apie tai nerašyti. Amerikiečių karininkas leido "Tageszeitung" pranešti jo pilietybę, kad nebebūtų spėliojama šia tema. Pastarosiomis dienomis buvo kalbama, kad Belgrado šnipas buvo iš vienos Europos šalies armijos.

Agentas teigė laikraščiui nusprendęs bendradarbiauti su Belgradu, nes manė, kad Jugoslavijos bombardavimas pažeidžia tarptautinę teisę. Jis protestavęs prieš Jugoslavijos "šantažą ultimatumais", kuriuos siuntė JAV ir kiti Europos sąjungininkai.

Jis galėjo dirbti tik pirmas dvi aviacijos antskrydžių savaites, kai kartu su kitais 600 karininkų galėjo naudotis ypatingai slapta informacija apie kasdienines operacijas. Vėliau Pentagonas pradėjo įtarti duomenų nutekėjimą ir žmonių, galinčių jais naudotis, skaičių sumažino iki 100. Tarp jų šnipas nepateko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.