aA
Klaipėdos mokesčių policija iš žaidimų salono ketvirtadienį išėmė kompiuterius su juose instaliuota nelicencijuota programine įranga.
21 kompiuterį, kuriuose buvo neteisėtai instaliuota kompanijos "Microsoft" programinė įranga, mokesčių policijos pareigūnai išėmė iš uždarosios akcinės bendrovės (UAB) "Kalipo" žaidimų salono Statybininkų gatvėje. Kompiuteriai išimti, iki bus priimtas procesinis sprendimas.

Asmuo, sumokėjęs mokestį, žaidimų salone galėjo žaisti kompiuterinius žaidimus ar naudotis internetu.

Patikrinimo metu UAB "Kalipas" vadovai nepateikė licenzijų naudojamoms kompiuterinėms programoms.

Pasak VRM atstovės spaudai, taip pat nustatyta, kad bendrovės darbuotojai pardavinėjo įvairias kompiuterines programas ir kompiuterinę įrangą.

Gauti pinigai nebuvo įtraukiami į apskaitą bendrovės kasoje.

UAB "Kalipas" vadovai už neteisėtą kompiuterinių programų ir duomenų bazių naudojimą komerciniais tikslais gali būti nubausti administracine bauda nuo 1 000 iki 2 000 litų su kompiuterinės įrangos konfiskavimu.

Tą pačią dieną buvo patikrinta dar viena Klaipėdos įmonė, prekiaujanti kompiuterine įranga. Dėl šios įmonės ūkinės komercinės veiklos Klaipėdos mokesčių policijoje atliekamas išsamesnis patikrinimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.