aA
Grupė pogrindinių programuotojų perprato “Sega Dreamcast” žaidimų kompiuterių programinės įrangos apsaugos nuo kopijavimo sistemas. Dėl to praėjusią savaitę internete atsirado labai daug šiems kompiuteriams skirtų nelegalių žaidimų.
“Dreamcast” ekspertų buvo vertinami kaip vieni geriausiai nuo piratavimo apsaugotų žaidimų kompiuteriai. Be vidinės kopijavimo apsaugos, kiekviename “Dreamcast” diske būdavo įrašoma beveik du kartus daugiau informacijos, nei jos gali tilpti į paprastus kompaktinius diskus.

Praėjusią savaitę grupė programuotojų, pasivadinusių “Utopia” internete išplatino nemažai nukopijuotų “Dreamcast” žaidimų ir programinę įrangą, kuri apgauna kompiuterį nekeičiant jo aparatūriškai.

Po to, kai buvo perprasta apsaugos sistema, programuotojai per dieną internetu išplatindavo po keletą žaidimų, kurie vėliau keliaudavo tarp IRC vartotojų bei slaptuose tinkluose. Kai kuriuose tinklalapiuose stebimas “Dreamcast” piratavimas, bet iš jų žaidimų atsisiųsti neįmanoma.

1998 metais programinės įrangos, muzikos ir filmų piratavimo sukelti nuostoliai buvo įvertinti 3,2 mlrd. JAV dolerių (12,8 mlrd. litų), nors tik dalis šių nuostolių priskiriama piratų veiklai internete.

Dėl piratavimo kai kurios kompanijos bando pereiti prie prenumeratos pagrindu teikiamų paslaugų, kaip žaidimai, skirti tik internetui ar prenumeruojama muzika.

“Sega” atstovai pripažino, kad antipiratinėje programinėje ir aparatūrinėje įrangoje buvo trūkumų, bet naujausiuose “Sega” žaidimuose šis trūkumas pašalintas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.