aA
Rusijos žiniasklaidos magnatas Vladimiras Gusinskis penktadienį spausdinamame interviu sakė, kad jo suėmimas buvo sumanytas kaip užuomina JAV prezidentui Billui Clintonui (Bilui Clintonui), kuris birželio pradžioje lankėsi Rusijoje ir telefonu davė interviu V. Gusinskio radijui "Echo Moskvy".
Rusijos vienintelės nepriklausomos žiniasklaidos imperijos "Media-MOST" savininkas V. Gusinskis neva dėl lėšų iššvaistymo buvo suimtas birželio 13-ąją ir kalėjime išlaikytas 3 dienas.

"(Prezidento) administracijos žmonės neoficialiai sakė radijo stoties vyriausiajam redaktoriui, kad tai buvo įžeidimas, tiesioginė užuomina Clintonui", laikraščiui "Jerusalem Post" sakė V. Gusinskis, kuris vadovauja Pasaulio žydų kongreso Rusijos skyriui.

Magnatas savo areštą taip pat vadino asmeniniu Rusijos prezidento Vladimiro Putino kerštu bei mėginimu pažaboti jam priklausančias žiniasklaidos priemones, kurios dažnai kritikuoja Kremliaus politiką. "(Administracijos žmonės) sakė, jog jiems nepatiko, kad Clintonas daugiau laiko skyrė interviu radijui negu bendrai spaudos konferencijai su Putinu", teigė V. Gusinskis.

Tiek Rusijos, tiek užsienio apžvalgininkai magnato suėmimą įvertino kaip grėsmę spaudos laisvei. Iš kalėjimo paleistam V. Gusinskiui nurodyta neišvykti iš šalies, kol bus ištirti jam keliami kaltinimai sukčiavimu.

Anot V. Gusinskio, Rusija galbūt mėgina grįžti į kietos rankos politikos laikus.

"Jei tie laikai su gulagais ir naktiniais areštais, kartais vadinami "reguliuojama demokratija", grįžta, tai kyla didelis pavojus", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.