aA
Vienas oficialių šios kelionės tikslų - surasti pinigų Mažeikiuose statomai katalikų bažnyčiai.

Rajono savivaldybės valdyba kelionės išlaidoms iš gamtos apsaugos fondo skyrė 38 tūkstančius litų.

Mažeikiuose pasklidusios abejonės dėl kelionės į Dubajų tikslų ir jai išleistų pinigų pagrįstumo atsispindi ir savivaldybių rinkimų kampanijoje.

Daugelis politikų iš opozicijos viešai abejoja, kad arabų šalių gyventojai, išpažįstantys musulmonų tikėjimą, galėtų remti katalikų bažnyčios statybą. Rajono meras linkęs pasitikėti labdaros ieškojimo projektu ir dėl to, kad prie jo prisideda Lietuvos generalinis konsulas Dubajuje Gvidas Kerušauskas.

Užvakar Mažeikių rajono savivaldybė gavo G.Kerušausko pasirašytą ir konsulato antspaudu pažymėtą raštą. Jis adresuotas Dubajuje esančiam savivaldybės administratoriui P.Rubežiui.

Tai - kažkokio Comptono De Barros anglų kalba rašyto pasiūlymo lietuviškas variantas: "Norime patvirtinti, kad mūsų susitikimo su jumis ir kitais jūsų delegacijos nariais 2000 03 05 Dubajuje metu Aussean pateikė pasiūlymą užsiregistruoti ir reklamuoti 3 puslapius "SkyBiz 2000" tinklalapyje Indijoje su vieninteliu tikslu - suteikti lėšas Lietuvoje statomos bažnyčios statybos užbaigimui".

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Azijos, Afrikos ir Okeanijos šalių skyriaus vadovas Vytautas Žalys sakė, jog apie mažeikiškių kelionę į Dubajų ir su ja susijusią G.Kerušausko veiklą girdi pirmą kartą.

V.Žaliui iki šiol buvo žinoma nedaug atvejų, kad Azijos šalys remtų Lietuvą. Japonija nemenką humanitarinę paramą yra suteikusi Nacionalinei M.Mažvydo bibliotekai, Pietų Korėja ir Taivanas kompiuteriais yra parėmę Lietuvos mokyklas.

Bet apie paramą bažnyčioms ministerijos pareigūnui netekę girdėti.

"Lietuvos rytas"