aA
Bendrovės "Napster" kova su muzikos pramone bei muzikantais įgauna vis aštresnį atspalvį. Debatai persikelia net į fanų puslapius, padalindami juos į dvi stovyklas.
Grupei "Metallica" iškėlus bylą "Napster" dėl autorinių teisių pažeidimo, būrys nestokojančių humoro jausmo bendraminčių užregistravo svetainę "paylars.com", kurioje renkamos lėšos kompensuoti "Metallica" patirtą žalą.

Šiuo metu atsiranda vis daugiau svetainių, skirtų "Napster" veiklos nuopelnams remti arba smerkti.

Trečiadienį atsidariusi nauja svetainė "anti-fan.com" pakvietė visus boikotuoti artistų, kurie nusistatę prieš "Napster", kūrybą ir paskelbė peticiją didžiosioms įrašų firmoms, kurios neturėtų ignoruoti interneto, o priimti jį kaip dar vieną įrašų platinimo tarpininką.

Kaip ir "savenapster.net" svetainėje, čia galima perskaityti naujausias žinias apie "Napster".

Roko grupės iš Kalifornijos "The Tabloids" sukurta svetainė "StopNapster.com" atstovauja kitos stovyklos nuomonę. Kūrėjų teigimu, "Napster" programa nepalieka šansų iškilti mažų įrašų kompanijų nežinomoms grupėms. Svetainė pasitinka antrašte "Atlikėjai ginantys atlikėjus". Joje pateiktos nuorodos į bylas, sukurtas sugadinti nuotaiką "Napster" vartotojams, susiruošusiems paklausyti muzikos.

Ne visi pritaria "The Tabloids" kovos prieš muzikos piratus metodams, todėl "StopNapster.com" svetainė neseniai buvo "nulaužta".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.