aA
"Finansinės drausmės nesilaikančios ir ne pagal išgales gyvenusios Vilniaus savivaldybės" darbuotojų, taip pat ir mero atlyginimas didėjo remiantis tik Vyriausybės nustatyta tvarka, teigia sostinės savivaldybė.
Trečiadienį Finansų ministerija išplatino pranešimą, kuriame tvirtinama, jog Vilniaus savivaldybė pastaraisiais metais nesilaikė finansinės drausmės, netaupė ir gyveno ne pagal išgales.

Pasak pranešimo, analizuojant mokesčių inspekcijos pateiktą informaciją, pastebėta, kad pastaraisiais metais ypač sparčiai didėjo miesto savivaldybės išlaidos jos darbuotojų darbo užmokesčiui.

Mero atlyginimas tik per 1998 metus padidėjo nuo 24 902 litų per metus iki 42 507 litų, o jam sumokėtų priedų ir priemokų suma išaugo nuo 6 773 litų iki 9 517 litų.

Ketvirtadienį sostinės savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, jog Finansų ministerija, pateikdama faktus apie "finansinės drausmės nesilaikančią savivaldybę" nepaaiškina, kad atlyginimai visiems valstybės tarnautojams buvo didinami, vykdant Vyriausybės priimtus sprendimus.

Savivaldybės darbuotojo darbo užmokestį sudaro tarnybinis atlyginimas - Vyriausybės nutarimu patvirtintas kiekvienos pareigybės koeficientas, iš kurio dauginama bazinė mėnesinė alga, ir Vyriausybės nustatytas priedas - tam tikra procentinė tarnybinio atlyginimo dalis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.