aA
Buvęs "Sodros" vadovas Vincas Kunca darbą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) gavo, patikrinus jo kvalifikaciją ir profesinę patirtį, pranešė ministerija.
Trečiadienį Vyriausybės sekretorius Algirdas Šemeta paprašė paaiškinti V. Kuncos paskyrimo į SADM motyvus.

Savo ruožtu Vyriausybės kancleris Petras Auštrevičius paprašė Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijos skubos tvarka atlikti tarnybinį patikrinimą bei įvertinti procedūros, susijusios su V. Kuncos paskyrimu, teisėtumą.

V. Kuncai suteikti įgaliojimai kontroliuoti sritį, kurioje pats anksčiau prastai tvarkėsi.

SADM pranešime pažymima, kad Socialinio draudimo ir pensijų departamento vadovas neturi jokių įgaliojimų daryti "tiesioginį poveikį "Sodros" veiklai ir jos priimamiems sprendimams".

Po atleidimo iš "Sodros" vadovų V. Kunca pats kreipėsi dėl darbo į Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijos Valstybės tarnybos departamentą. Peržiūrėjus laisvus etatus valstybės tarnyboje, jam buvo pasiūlyta užimti Socialinio draudimo ir pensijų departamento direktoriaus pareigas.

V. Kunca iš "Sodros" vadovo pareigų buvo atleistas nuo šių metų gegužės 19 dienos šalių susitarimu, "Sodrą" slegiant didelėms finansinėms problemos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.