aA
Socialdemokratinių partijų koalicijos lyderiai įspėja, jog "naujoji politika" gali vėl pavirsti "viena tiesa, vienos politinės srovės monopoliu ir vienpusiškais partiniais monologais".
Ketvirtadienį spaudos konferencijoje opozicinės Socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Vytenis Andriukaitis paskelbė LSDP ir LDDP koalicijos valdybos pareiškimą, kurį, be jo, pasirašė koalicinės tarybos garbės pirmininkas, baigęs kadenciją prezidentas Algirdas Brazauskas bei LDDP pirmininkas Česlovas Juršėnas.

"Mes naują politiką suprantame kitaip. Visų pirma, kaip pliuralizmą, sveiką politinę konkurenciją ir bendrų susitarimų paiešką", sakoma pareiškime.

Anot koalicijos partnerių, sudėtingas Lietuvos problemas įmanoma išspręsti tik sutelkus ir politikų, ir nepolitikų pastangas, siūlant ne siaurus partinius, o nacionalinius sprendimus.

Kaip žinoma, Centro sąjunga, Naujoji sąjunga, Lietuvos liberalų sąjunga ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga kitos savaitės pradžioje organizuoja "naujosios politikos" konferenciją. Šią sąvoką centristai, socialliberalai ir liberalai perėmė iš prezidento Valdo Adamkaus metinio pranešimo. Vėliau prie besikuriančio "naujosios politikos" bloko prisišliejo modernieji krikdemai.

V. Adamkus ėmėsi globoti "naujosios politikos" konferenciją.

Socialdemokratinės koalicijos partnerių teigimu, "koks bebūtų daliai Lietuvos politikų patrauklus liberalizmas iš laukinio kapitalizmo laikmečio, šiandien jis nėra įgyvendintas nė vienoje demokratinėje valstybėje".

Anot pareiškimo, prezidentas V. Adamkus savo kreipimesi pakvietė visus rinkėjus, visas partijas kurti naują politiką, todėl socialdemokratinė koalicija teikia socialdemokratinę alternatyvą, kuri "būtų gera išeitis Lietuvos žmonėms".

Anot pareiškimo, rugsėjo 2 d. rengiama tarptautinė konferencija apie socialdemokratinę naująją politiką. Koalicijos dalyviai pareiškė viltį, kad konferencijoje dalyvaus ir V. Adamkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.