aA
Šiomis dienomis Lietuvoje išgarsėjęs mūsų šalies pilietis 28 metų Marius Varinauskas, Škotijoje nubaustas už tai, kad būdamas visiškai girtas bandė policijos pareigūnei lytiniu organu suduoti per veidą, gerai žinomas ir Telšių policijai.
Škotijos policininkę peniu gąsdinęs lietuvis Telšių policijai žinomas kaip naminukės mėgėjas
© BBC News

Pagal Telšių rajono apylinkės teismo nutartį 2005-ųjų kovo 1 d. Telšių rajono kriminalinės policijos Asmenų paieškos grupė buvo paskelbusi M. Varinausko paiešką už padarytą baudžiamąjį nusižengimą – policijai jis buvo įkliuvęs su „dešimt arba daugiau litrų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų“. Už tai jam grėsė viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.

Kaip pranešė Telšių policija, nuo 2008 m. kovo 19 d. pasikeitus paieškos procedūras reglamentuojantiems teisės aktams paieška buvo perduota Prevencijos poskyrio apylinkės inspektorių veiklos grupei dėl tolesnės paieškos vykdymo, kadangi padaryta veika atitiko baudžiamojo nusižengimo požymius. Vadovaujantis ,,Asmenų paieškos instrukcija“, asmenims, įtariamiems padarius baudžiamąjį nusižengimą Europos arešto orderis nėra išduodamas, tarptautinė paieška nėra skelbiama.

Telšių apskrities policija dabar, iškilus į viešumą M. Varinausko nuotykiams Škotijoje, ketina kreiptis į Interpolą.

Škotijoje teismas M. Varinauską 600 svarų bauda nubaudė už tai, kad pernai lapkritį Aberdyne, savo namuose jis nepadoriai užpuolė pareigūnę. Policiją į butą iškvietė lietuvio draugė, nes jis buvo labai girtas.

Atvykus pareigūnams M. Varinauskas buvo vienomis trumpikėmis. Pamatęs policininkę jis išsitraukė lytinį organą ir pabandė juo suduoti pareigūnei per veidą. Kokiu būdu M. Varinauskas ketino peniu pasiekti policininkės veidą, BBC nepraneša. Teigiama, jog moteris spėjo atšokti.

Teisme lietuvio advokatas teigė, kad jo klientas nieko neatsimena dėl girtumo, tačiau labai gailisi ir po šio įvykio netgi metęs gerti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.