aA
42 metų buvęs kulto pasekėjas Yasuo Hayashi (Jasuo Hajašis) dalyvavo ir 1995 metais įvykdytame tragiškame išpuolyje, kai Tokijo metropolitene buvo paskleista nervus paralyžiuojančių zarino dujų. Tada žuvo 12 žmonių, tūkstančiai buvo sužeisti.

Tokijo apygardos teisėjas Kiyoshi Kimura (Kijošis Kimura) pareiškė, kad Y. Hayashi nusipelno mirties bausmės, nes paskleidė daugiausiai dujų.

Pasak kaltintojų, Y. Hayashi yra tiesiogiai atsakingas už aštuonių žmonių mirtį. Jis į perpildytą priemiestinį traukinį atsinešė net tris polietileninius maišelius su mirtinomis dujomis ir pradūrė juos aštriu skėčio galu.

Y. Hayashi buvo kaltinamas ir kitais nusikaltimais, įskaitant dalyvavimą 1994 metų išpuolyje, kai irgi buvo paskleistos dujos.

Y. Hayashi yra antrasis kulto pasekėjas, nuteistas mirti. Kitas pasmerktasis, Masato Yokoyama (Masatas Jokojama), apskundė nuosprendį.

Y. Hayashi jau anksčiau prognozavo tokią teismo baigtį. "Kokie bebūtų buvę mano motyvai, manau, kad gausiu mirties bausmę", sakė jis dar vasario mėnesį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.