aA
Lisabonos kalėjime nusižudė Sidas Ahmedas Rezala iš Prancūzijos, įtartas dviejų prancūzių ir vienos britės mergaitės nužudymu, ketvirtadienį pranešė kalėjimo pareigūnai.
S. A. Rezala tikriausiai padegė kalėjimo kamerą, kurioje tuo metu buvo vienas. Įtariamasis turėjo būti išduotas Prancūzijai, kur jo laukė teismas dėl 3 žmogžudysčių.

Portugalijos naujienų agentūra "Lusa" pacitavo teisingumo ministrą Alberto Costa (Albertu Koštą), sakiusį, jog sausio mėnesį Lisabonoje sulaikyto S. A. Rezalos mirties aplinkybės tiriamos. Kol kas neaišku, kaip kilo gaisras.

S. A. Rezala Aukščiausiajam teismui buvo pateikęs apeliaciją dėl sprendimo išduoti jį Prancūzijai ir laukė jos svarstymo.

Vienas labiausiai Prancūzijoje ieškotų asmenų, S. A. Rezala kaltinamas tuo, kad praėjusiais metais šioje šalyje nužudė britę mergaitę Isabel Peake (Izabel Pik) bei dvi prancūzes moteris - Corinne Caillaux (Koriną Kelo) ir Emilie Bazin (Emiliją Bazen). Žmogžudystės buvo įvykdytos traukiniuose.

Ši byla Prancūzijoje sukėlė protestų bangą, ypač S. A. Rezalai pabėgus į Ispaniją, o vėliau - į Portugaliją. Negana to, sėdėdamas Lisabonos kalėjime įtariamasis davė interviu savaitiniam žurnalui "Le Figaro" ir sakė tikrai nužudęs tas moteris bei pateikė šiurpių detalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.