aA
Bendrovės "Diamond Multimedia" išleistas "Rio" grotuvas buvo vienas pirmųjų tokio tipo produktų, pakeitęs įrašų kompanijų požiūrį į skaitmeninę muziką.
Dabar kompanija, savo pavadinimą pakeitusi į "Rio", pristato trečios kartos grotuvą. Naujasis modelis, skirtas jauniems žmonėms, atrodo kitaip, nei anksčiau bei gali groti daugiau skaitmeninės muzikos formatų.

Nuo antradienio pradėtas pardavinėti už 169 JAV dolerius (676 litus) "Rio 600" pakeis ankstesnįjį modelį. Naujuoju "Rio" galima klausytis "MP3" bei "Windows Media Audio" formatų muziką. Atnaujinus programinę įrangą dar šią vasarą bus galima klausytis ir naujos kartos "MP3" bei "Audible" bylų.

"Rio 600", kaip ir ankstesnis "Rio 500" duomenų įrašymui naudoja USB prievadą, prijungiamą prie kompiuterio. Grotuvas pardavinėjamas su 32 MB integruota atmintine, į kurią telpa valanda muzikos.

Naujovė "Rio 600" modelyje yra papildomi atminties moduliai-“kuprinės” (“backpack”), vietoje anksčiau naudotų "flash" tipo atmintinių. Šie keičiami moduliai bus išleisti netrukus ir talpins iki 64 MB. Atsisakę "flash" tipo atminties modulių, "Rio" tikisi išsilaikyti rinkoje atsiradus naujo tipo atminties formatams. Tereiks nusipirkti naujos technologijos “kuprinę”.

"Rio 600", palyginus su pirmaisiais kampuotais modeliais, išsiskiria glotniu, banguotu dizainu. Taip pat galima nusipirkti ir trijų spalvų keičiamų dangtelių grotuvams.

Netrukus žada pasirodyti ir naujausias “Rio” modelis su balso įrašymo galimybe. Taip pat kuriami "Rio" garso grotuvai automobiliams bei skaitmeniniai muzikiniai centrai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.