aA
Lietuvos lenkams atstovaujantis parlamentaras Janas Senkevičius teigia esąs giliai nusivylęs tuo, kad kolegos Seimo nariai nepritarė jo siūlymui panaikinti privalomąjį rinkimų barjerą tautinių mažumų atstovams.
Spaudos konferencijoje trečiadienį Lietuvos lenkų rinkimų akcijai Seime atstovaujantis J. Senkevičius komentavo svarstomus Seimo rinkimų įstatymo pakeitimus.

J. Senkevičius prieš savaitę plenariniame posėdyje pasiūlė į projektą sugrąžinti 1992 metais įstatymo redakcijoje buvusią nuostatą, jog vienmandatėse apygardose besibalotiruojantiems tautinių mažumų organizacijų atstovams 5 procentų rinkimų barjeras nėra privalomas.

Pagal šį principą tautinių mažumų organizacijų atstovų gautų mandatų skaičius būtų proporcingas surinktų balsų skaičiui.

"Pasiūlymas netaikyti 5 procentų buvo atmestas, ir tai yra pats geriausias patvirtinimas, kad mūsų santykiai su Lenkija nėra idealūs", sakė J. Senkevičius.

Anot jo, nenorima, kad lenkų ir kitos tautinės mažumos būtų geriau atstovaujamos Seime.

"Bijau, kad po tokio atsako Amerikos lenkų kongreso entuziazmas remti Lietuvos stojimą į NATO gali būti ne toks didelis, kaip iki šiol", sakė J. Senkevičius.

Jo teigimu, taip pat prarastas "geras šansas pagerinti santykius su Rusija". Anot J. Senkevičiaus, "vietoje šnipų gaudymo, pretenzijų kėlimo, buvo galima šnekėti, kad sudarytos geros sąlygos" rusams balotiruotis į Lietuvos Seimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.