aA
Kompanija "Cisco Systems" pradėjo pardavinėti tinklo įtaisus ir naują programinę įrangą, spartinančią interneto vartotojų naršymą.
“Cisco” pranešė, pradedanti "tinklo jungiklių" (switches) technologijos įrenginių prekybą, leidžiančią interneto paslaugų tiekėjams ir tinklo svetainių šeimininkams efektyviau susidoroti su informacijos srautais internete.

"Cisco" perėmė naujos technologijos teises gegužės mėnesį nusipirkusi bendrovę "ArrowPoint Communications" už 5,7 milijardo JAV dolerių (beveik 23 mlrd. litų). Sandėris buvo galutinai baigtas praįjusį penktadienį.

"Cisco" pervardino "ArrowPoint" produktus į "Cisco 11000 Series Content Service Switches". Taip pat kompanija pristatė naują programinę įrangą "Cisco Web NS 4.0", veikiančią "Cisco" tinklo jungikliuose.

Anksčiau programinė įranga padalindavo ir skirstydavo informacijos srautus tarnybinėms stotims, kad šios nebūtų perkrautos. Dabartinė technologija leidžia lokalizuoti tinklo naršytojo buvimo vietą ir siųsti duomenis iš artimiausiai esančios tarnybinės stoties.

Tinklo gigantas rungiasi su "F5 Networks", "Alteon WebSystems", "Foundry Networks" ir kitomis kompanijomis, kurios siūlo panašaus pobūdžio technologijas.

"Internet Research Group" analitikų teigimu, tinklo jungiklių rinkos apyvarta 2002 metais sieks 828 milijonų JAV dolerių (maždaug 3,3 mlrd. litų). 1999 metais ji buvo 260 milijonų JAV dolerių (daugiau nei 1 mlrd. litų).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.