aA
Praėjusį trečiadienį R.Juknevičiaus gatvėje ledus pardavinėjusi N.N. apsižiūrėjo, jog tą dieną jai kažkoks pirkėjas davė padirbtą banknotą. Moteris prisiminė, kad tą dešimtinę ji gavo iš nepažįstamo paauglio.

Kitą dieną tas pats vaikinas, tiesdamas kitą dešimties litų kupiūrą, ketino vėl nusipirkti porciją ledų. N.N. sugriebė įtartiną pirkėją ir iškvietė policiją.

Padirbtais pinigais su pardavėja atsiskaitinėjo 16-metis Sangrūdos kaimo gyventojas Gytis Ramonas.

Šis paauglys iš pradžių melavo nežinojęs, kad pinigai netikri. Vėliau jis prisipažino, jog falsifikatą padarė jo 17-metis draugas Kęstutis Sincevičius, gyvenantis tame pačiame kaime.

K.Sincevičiaus namuose ekonominės policijos pareigūnai rado ir paėmė kompiuterį, rašalinį spausdintuvą bei diskelį, kuriame buvo nukopijuoti 10, 100 ir 200 litų banknotai.

Gabiam dvyliktokui kompiuterinę įrangą prieš kurį laiką nupirko tėvai. Abu jaunuoliai prisipažino pagaminę 10 vienetų 10 litų banknotų. Stambesnių pinigų jie nedarę esą todėl, kad juos sunkiau būtų buvę realizuoti.

G.Ramonas teigė, kad diskelį gavo iš 14-mečio Marijampolės 8-osios vidurinės mokyklos moksleivio Ryčio Paulevičiaus. Šis - iš toje pat mokykloje besimokančio 16-mečio Mariaus Žmuidos.

"Lietuvos rytas"