aA
A. Stasiškis taip reagavo į A. Sakalo pareiškimą praėjusios savaitės televizijos laidoje "Spaudos klubas", kad teismas prieš aštuonerius metus pripažino K. Prunskienę bendradarbiavus su KGB "pagal suklastotą dokumentą" ir jam esą žinomi klastotojas ir užsakovas.

Laiške generaliniam prokurorui Kazimierui Pėdnyčiai Seimo narys prašo patikrinti A. Sakalo pareiškimo pagrįstumą ir nuspręsti, "ar yra pagrindas iškelti baudžiamąją bylą dėl dokumentų klastojimo ir teismo apgaudinėjimo".

A. Stasiškis yra Seimo Nacionalinio saugumo komiteto narys bei Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijos pirmininkas.

Apie kovo 3 dieną išsiųstą raštą generaliniam prokurorui jis žiniasklaidai pranešė ketvirtadienį.

Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis BNS patvirtino, kad parlamentaro raštas gautas šios savaitės pradžioje ir dabar su juo "susipažįstama".

A. Sakalas ramiai reagavo į A. Stasiškio prašymą prokuratūrai ištirti jo pareiškimo pagrįstumą, sakydamas, kad jam "sunku vertinti kolegos poelgius".

Drauge interviu BNS A. Sakalas patvirtino abejojąs teismo sprendimo pripažinti K. Prunskienę bendradarbiavus su KGB pagrįstumu.

A. Sakalas sako neturįs dokumentų, galinčių pagrįsti jo abejones, bet jis remiasi pokalbiu su neįvardijamu asmeniu, kuris teigė žinąs, kas, anot jo, "suklastojo " pažymą, liudijančią K. Prunskienės ryšius su sovietų valstybės saugumu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.